Jídelní lístek

30.5.. 2022 –  3.6.. 2022

Pondělí                

  • polévka zeleninová /1,7,9/
  • kuře na paprice /1,7/, těstoviny /1,3/
  • čaj ovocný

Úterý

  • polévka hovězí vývar s těstovinami /1,3,9/
  •  čočka na kyselo /1/, vařené vejce /3/, kyselý okurek, chléb Šilheřovický /1/ 
  • ovocný nápoj

Středa

  • polévka rýžová
  • vepřové na kmíně /1/, vařené brambory, 
  • salát okurkový s jogurtem /7/
  • multivitamínový nápoj

Čtvrtek  

  • polévka z vaječné jíšky /1,3,9/
  • rizoto z drůbeže /7/, obloha – ředkvičkový salát
  • voda s citrónem

Pátek  

  •  polévka jahelná se zeleninou /9/
  •  moravský vrabec /1/, dušené kysané zelí /1/, vařené brambory
  •  čaj ovocný

 

23.5. – 27.5.2022

Pondělí 

  •  polévka petrželová s bramborem /1/
  • špagety po boloňsku /1,3,7/
  • multivitamínový nápoj

Úterý

  • polévka drůbková s nudlemi /1,3,9/
  • záhorácký závitek /1/, vařené brambory
  • jogurt s jahodami /7/
  • čaj ovocný

Středa

  • polévka čočková /1/
  • krupicová kaše s kakaem /1,7/
  • čaj s citrónem

Čtvrtek

  • polévka špenátová se smaženým hráškem /1,7/
  • rybí karbanátek smažený /1,3,4,7/, bramborová kaše /7/
  • salát z červeného zelí s kukuřicí
  • multivitamínový nápoj

Pátek

  • polévka vločková /7,9/
  • vepřový tokáň /1/, halušky /1,3,7,12,13/
  • voda s citrónem

Změna jídelníčků vyhrazena, pokrmy jsou určeny k okamžité spotřebě!!!

Jídla připravuje: hlavní kuchařka Štěrbová Eva s kolektivem

Vedoucí jídelny: Bc.Kubáníková D.

Školní jídelna tel.: 555 558 693, 555 558 694

   Seznam potravinových alergenů

  1. Obiloviny obsahující lepek – nejedná se o celiakii, výrobky z nich
  2. Korýši a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  3. Vejce a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  4. Ryby a výrobky z nich
  5. Podzemnice olejná(arašídy) a výrobky z nich – patří mezi potraviny ohrožující život
  6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
  7. Mléko a výrobky z něj – patří mezi potraviny ohrožující život
  8. Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
  9. Celer a výrobky z něj
  10. Hořčice a výrobky z ní
  11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
  12. Oxid siřičitý a siřičitany v koncentracích vyšších než 10 mg, ml/kg, l, vyjádřeno SO2
  13. Vlčí bob (LUPINA) a výrobky z něj
  14. Měkkýši a výrobky z nich